Tuesday, July 9, 2024

Tilgu sadamas plaanitud augustikuine kontserdisari jääb ilmselt ära?

Starworld OÜ plaanis koostöös Tilgu sadama jahtklubi MTÜga korraldada 10 päeva järjest kontserdid augustikuu alguses, aga kuna valla dokumendiregistrist lihtotsingu tulemus ei näita, et mitmepäevase avaliku ürituse luba on vallale nõutud tähtajaks esitatud, siis kas saab järeldada, et kontserte ei toimu? Ka ei ole kohalikule külaseltsile lubatud turvaplaani esitatud infoga, kuidas on neil päevadel liiklus korraldatud Tilgu teel.

Piletimüügi keskkonnas pileteid ikka veel pakutakse, seetõttu need, kes plaanivad piletit osta, arvestagem sellega, et kontserte ei pruugi toimuda.




Isegi kui eksin ja Starworld OÜ ikkagi plaanib kontserte korraldada, siis ei saa seda teha ilma valla loata. Nimelt määruse Avaliku ürituse korraldamise ja pidamise nõuded Harku valla haldusterritooriumil järgi tuleb mitmepäevase ürituse jaoks taodelda luba 30 päeva enne (mitte 14 päeva nagu ekslikult arvatakse). Kooskõlastuste saamine võtab aega ja seda enam, et ametlikult ei ole valla poole siiamaani pöördutud, dokumendiregistrist leiab vaid parkimisloa taotluse, mis minuteada ei ole ka keskkonnaametiga kooskõlastatud.

Vallavolikogu maikuu koosolekul jäeti mulje, et kontsertide korraldaja ja kohaliku kogukonnaga on kokkulepe saavutatud, aga see oli vale. Maikuus toimus vaid neljapoolne kohtumine, mida ei ole isegi protokollitud ja sel kohtumisel Meriküla Seltsi esindajad avaldasid soovi saada turvaplaan üheskoos liikluse korraldamise plaaniga, aga seda ei ole siiamaani (09.07.24) seltsile esitatud. 

Külaseltsil on sel nädalal ka üldkoosolek, kus kontserdisarja ja ka kogu küla perspektiive arutatakse. Külaseltsi liikmete eesmärk ei ole midagi keelata vaid teha kõike tasakaalus ja heas usus koostööna. Starworld OÜ alustas piletimüüki aprillis nii valda kui ka kohalikke informeerimata ja see ei ole hea tava ja mõistlik. Alustada tulnuks teiste kaasamisega, aga seda ei tehtud. Ka Tilgu sadama jahtklubi, kes oli plaanist teadlik, ei informeerinud teisi osapooli, selle asemel hakati tagantjärele taotlema rendilepingu muudatust vallaga ja volikogu juhatuse heakskiidul see ka saadi.

Olen teinud valla majanduskomisjonis ettepaneku alustada Tilgu sadama kinnistuga seotud arengukava, aga seni ei ole volikogu liikmed seda ettepanekut ette võtnud.



Täiendus 12.07.24: Selgus siiski, et taotlus on esitatud 28. juunil, aga dokumendiregistrisse on kantud vastavate andmeteta (esitaja nimi puudub, lisatud kirja ei ole, täiendavad dokumendid ei paista) justkui taotluse sisu oleks mingil põhjusel salajane.

Kuvatõmmis valla dokumendiregistrist



Samas vallal on kohustus vastata 10 päeva jooksul, aga selle viite järgi leian, et siiani seda tehtud ei ole. Tänase päeva seisuga, 12.07.24, ürituse korraldamiseks luba veel ei ole.

No comments:

Post a Comment