Monday, December 7, 2009

3. detsembril toimus valla üldplaneeringu arutelu.

Kuna ma ise kohal ei olnud, siis ei saa sel teemal sõna võtta. Kuulsin vaid niipalju, et koosolek venis pikaks ja tulemusteni jõudmine tõotab tulla vaevaline. Kindlasti ilmub mingi kokkuvõte sellest ka vallamajas ja ehk pannakse ka valla veebilehele üles.

Aga mulle kirjutati sellest koosolekust niipalju:

"See üritus kestis kella 6-st kuni 11-ni. Väga palju inimesi oli ja arutati ainult vastulauseid. Esimene tund kulus Muraste külje all olevale Orava rohekoridorile. Siis võeti vastu otsus, et vastuväitjat kohal ei ole, loetakse see ainult ette, aga midagi ei arutata Mairoldi vastulauset ja Tilgu tee küsimust lubati arutada 10. dets. SKA ja Tilgu tee detailplaneeringu koosolekul.
Rahva meelsus tundus küll selline, et see ÜP menetlemine kestab veel aastaid. Kohati läks emotsionaalseks. Vähemalt kord tunnis sai koosolekut juhatanud Roos süüdistuse korruptsioonist."

Teine kiri: "Põhiliselt vaieldi mõistagi rohevõrgustiku vastu. Vald on seisukohal, et ei tagane ELF-i uuringule tuginevast plaanist mitte sammugi ilma lisauuringuteta. See on hea ja vald vajab siin tuge ning samuti on vaja inimestele selgitada rohevõrgu teemasid, et nad asjatult ei kardaks seda ja ei peaks seda nö. ainult loomadele mõtlemiseks jms."

Tuletan meelde, et 10. detsembril kell 1700 piirivalvekolledžis toimub Tilgu tee detailplaneeringu ja KSH programmi avalikustamise arutelu.

Loe lisa

No comments:

Post a Comment