Thursday, December 6, 2012

KAUA VÕIB KIHUTAJAID TALUDA?

Täna see siis juhtus, et meie külateel, otse elanike nina all kaotas auto juhitavuse. Naabrinaine oli lapsega just koduuksest väljunud ja nägi pealt, kuidas Muraste kooli poolt tuli auto suurel kiirusel ja sõitis teelt välja vastu puud. Ise kuulsin "mütakat" toas olles, kui valmistusin postkasti juurde minema.

Oleks naabrinaine toast välja teele jalutama tulnud mõni minut varem, siis oleks tal üle varvaste sõidetud. Või oleks juhtunud hullemat... Ei saa aru kihutajatest kitsal teel, sest teed kasutavad ka paljud jalakäijad, tervisejooksjad, jalgratturid ja muidu niisama jalutajad.

Autojuht ise väitis, et sõitis neljakümnega, aga rööbastel kaotas auto juhitavuse... Huvitav, millistel rööbastel?

Mõned fotod küla vahel juhtunust.






Ometi on ju Tilgu teel, ka kooli poolses otsas liiklusmärk, mis ei ole ilmaasjata pandud. Kuid mis seal salata, kooli õppurid on Tilgu teel ennegi avariisid korraldanud. Ka kooli värav pole väljasõidust puutumata jäänud, tõkkepuu on mitu korda maha sõidetud. Üks külaelanik "kohtus" teise autoga tervelt kolm korda ühe talve jooksul. 



Olen viimasel paaril aastal vähemalt nelja puud pildistanud, kus autod on otsa sõitnud. Ja arvatavasti kõikidest õnnetustest ma ei teagi.

5. märtsil tegin sellise foto: 



Ühele puule sõideti otsa isegi kaks korda, kahepäevase vahega. Sellest puust tegin foto 2011. aasta maikuus:



Varem kirjutasin samal teemal: Puud segavad kihutamist?

Foto aprillist 2010

Vähemalt sel aastal tee ehitaja maanteeameti poolt tõmmati tee äärde valged katkendjooned, et pimedas oleks ohutum sõita, aga ikkagi juhtub ka päevasel ajal...

No comments:

Post a Comment