Thursday, December 10, 2009

Ilmandu küla elanike ettepanekud KSH programmile

Ettepanekud Sisekaitseakadeemia ja selle juurdepääsutee ning lähiala detailplaneeringu lähteseisukohtade, eskiislahenduse ning keskkonnamõju strateegilise hindamise programmi kohta:

punkt 2.2 soovime, et lisataks järgmised viited:
- Vabariigi Valitsuse otsus, millest tuleneb soov kolida Sisekaitseakadeemia Piirivalvekolledži territooriumile Muraste külla;
- Detailplaneeringu lähteülesanne;
- Harku valla üldplaneeringu eskiislahendus ja KSH.

Teeme ettepaneku lisada need dokumendid ka KSH programmile.

Palume täiendada detailplaneeringu alusel kavandatava tegevuse lühikirjeldust. Teeme ettepaneku tuua välja, mis hooned Piirivalvekolledži territooriumil juba olemas on ja mis juurde rajatakse ning mis tegevusi seal praegu tehakse ja mis seal lisaks planeeritakse tegema hakta.

Soovime, et nendest rajatistest ja tegevustest tulenevad mõjud saaks KSH aruandes detailselt hinnatud ja lahtikirjutatud.

Punkt 4 palume täpsustada: „Mõju kaitsealadele, kaitsealustele üksikobjektidele ja liikidele“ lõigus on viidatud, et Tilgu tee on sõidu tee laiuses Muraste LKA piiridest välja lõigatud, seega kas planeeritav uus laiem tee läheb LKA sisse? Kui jah, siis soovime teada Keskkonnaministeeriumi ja Keskkonnaameti seisukohta selles osas.

Punkt 6 palume arvestada: Keskkonnamõju hindamise ja keskkonnajuhtimissüsteemi seaduse §36 lg2 p3 sätestab programmi puudutavate asutuste loetlemise ning sama seaduse §36 lg2 p6 sätestab programmis nende asutuste seisukohtade kirjeldamise, kuid programmile ei ole asutuste seisukohti lisatud. Teeme ettepaneku programmi puudutavate asutuste seisukohtade lisamise KSH programmile.

Loodan, et arvestate ettepanekutega,
Parimat, Kristiina Kaasik

x:ttg

No comments:

Post a Comment