Tuesday, April 27, 2010

Tilgu tee remonditakse juba sel aastal

Naabrid nagu head naabrivalvurid ikka, panid tähele, et Tilgu teel viimasel ajal liigub palju inimesi, kes maantee hooldajate tunnustega autodega ringi liiguvad.

Pöördusin maanteeameti poole ja sain teada, et tõepoolest tehti teel põhjalik ülevaatus ja plaanis on kõrvalmaanteede registris oleva tee seisukord viia teeseadusele vastavaks. Juuni lõpuks loodetakse kokku saada tee remondi projekt ja selle järel tellitakse tööd. Plaanitakse remontida-uuendada teekatet, puhastada kraave, vahetada truubid ja võtta teeäärseid puid maha.

Valmistame ette tee remondi projekti, mis valmib juuni lõpuks ja seejärel tellime projektikohased tööd. Eesmärk on muuta tee riigimaantee tunnustele vastavaks ja talvel ka tavatehnikaga hooldatavaks. Looduskaitseala ulatuses saame küll ainult teekatte remontida (uuendada), mujal lisaks ka puude ja võsaraie teemaa ulatuses, kraavide puhastamine, truupide vahetus. Koostatakse uus liikluskorraldus.
Hea uudis, on märgata, et teega tegeletakse. Sel kevadel vaatamata rängale talvele, on teekatte aukudele üsna kiiresti jaole saadud, ei ole varasemaga sarnast pikka aega, mil löökaugud muutusid niivõrd sügavaks, et isegi jala ei olnud võimalik mööda saada. Aasta algul küll jäädi lumekoristusega jänni, aga iga nädalaga muutus olukord paremaks vaatamata sellele, et tee on lumekoristuse jaoks suht keeruline.

Praegu hoitakse teel silma peal ja ka remont plaanis.



Esitasin mõned ettepanekud liikluskorralduse osas. Palusin ka meid kursis hoida ja kinnitati, et tee teemal võtame projekti tegemise käigus ühendust.

Tee on 11414
Tilgu tee haldaja nüüd maanteeamet


No comments:

Post a Comment