Wednesday, November 18, 2009

Tilgu tee DP ja KSH algab otsast peale

Tänu laiale vastukajale Tilgu tee detailplaneeringule 2008. aasta lõpus ja 2009. alguses alustati DP-ga uuesti, arvestades kohalike elanike ettepanekuid. Kõige olulisem muutus eelmise DP-ga võrreldes on see, et Tilgu tee Ilmandu küla osa otsustati jätta laiendamata ja nõustuti ettepanekuga uue juurdepääsutee rajamiseks, tiheasustusalast eemal ja mereäärset liivakiviklinti säästes.

Väljavõte projekteerijate saadetud kirjast:

Programmi avaliku arutelu järgselt uurisid arendaja ja detailplaneeringu koostaja koostöös keskkonnamõju hindajatega võimalusi projektiga edasi minemiseks ning otsustasid, et nii majanduslikel, tehnilistel, keskkonnakaitselistel põhjustel kui ka huvitatud osapoolte tugeva vastuseisu tõttu, ei kaaluta Tilgu teed täies ulatuses ligipääsuteena Sisekaitseakadeemia territooriumile.

Võttes arvesse detailplaneeringu eskiisi ning KSH programmi avalikustamisel tehtud ettepanekuid soovib arendaja rajada uue juurdepääsutee pankrannikust alla ning sellega seoses on algatatud uus detailplaneering ning keskkonnamõju strateegiline hindamine. Kuna protsess algab otsast peale, siis kutsume Teid tutvuma täpsustatud detailplaneeringu eskiislahendusega ning keskkonnamõju strateegilise hindamise programmiga.


Allpool edasise protsessiga seotud info:

Keskkonnamõju strateegilise hindamise programmi ja detailplaneeringu eskiislahendusega on võimalik tutvuda ajavahemikul 26.11.-10.12.2009 Harku Vallavalitsuses (Ranna tee 1, Tabasalu), Arhitektuuribüroo Hoerdel OÜ kontoris (Kadaka tee 44a, Tallinn) ning ELLE OÜ kontoris (Liivalaia 21-40, Tallinn).

Keskkonnamõju strateegilise hindamise programmi saab avaliku väljapaneku ajal elektrooniliselt alla laadida Arhitektuuribüroo Hoerdel OÜ kodulehelt www.hoerdel.ee/ftp ja ELLE OÜ kodulehelt www.environment.ee alajaotusest Avalik Teave.

Kirjalikke ettepanekuid, vastuväiteid ja küsimusi saab KSH programmi kohta esitada kuni 10. detsembrini 2009 ELLE OÜ-le posti (ELLE OÜ, Liivalaia 21-40, Tallinn 10118) või e-posti (luule[ätt]environment.ee) teel.

Keskkonnamõju strateegilise hindamise programmi avalik arutelu toimub 10. detsembril 2009 algusega kell 17.00 Muraste külas asuva Sisekaitseakadeemia Piirivalvekolledži saalis.

.................................................................................................
P.S See veebipostitus on Meriküla juttude 100. artikkel.

No comments:

Post a Comment