Saturday, May 16, 2009

Muraste vaateplatvorm

Meriküla atraktiivseim vaatamisväärsus on Muraste vaateplatvorm, kõrgelt on hea vaade merele, Naissaarele, mööduvatele ja ankruplatsil seisvatele laevadele ning ümbritsevale loodusele.

Hea ilma korral on näha ka Kakumäe poolsaar, Kopli sadam ja isegi Aegna saar ja Viimsi poolsaare ots. Kui binokkel kaasa võtta, on näha ka Tallinna kõrgemad rajatised, nii pilvelõhkujad, kirikutornid kui ka Lasnamäe kõrghooned. Hea üritamise peale on sealt näha ka isegi Mereakadeemia Mustakivi tänava punane hoone.

Fotod on tehtud 26. aprillil.

Ankrus laevad, natuke ka Kakumäe poolsaart näha:


Taamal paistab Naissaar:


Mitmetelt kinnisvarakuulutustelt tuttav pilt:

Vaateplatvorm ehitati mõned aastad tagasi selle jaoks, et toestada panga peale rajatavate uute elamupiirkondade kanalisatsioonitoru. Heitveed kulgevad pangast otse alla Muraste puhastusjaamani (mis ühelt pildilt ka näha). Sel aastal asutakse jaama laiendama, sest praegune ei taga piisavat läbilaskevõimet.

Vaadet käivad nautimas paljud noored ja mitmed seltskonnad, kellest paljud kahjuks ümbrusest ei hooli. Lärmatakse palju, juuakse alkoholi ja üle vaateplatvormi serva visatakse pudeleid ja muud kraami alla. Aga ei ole head ilma halvata. Loodame, et see matslus aegapidi hääbub.

No comments:

Post a Comment