Friday, May 15, 2009

Džiibiralli looduskaitsealas läks kalliks maksma


2008. aasta jaanilaupäeval võttis seltskond äsja maastikuautod muretsenud noormehi ette öise safari looduses ja asukohaks valiti metsatukk Muraste vaateplatvormi lähedal. Lisaks jaanilõkke ümber naabruses olevate elanike häirimisele songerdasid nad suure metsaaluse ala üles ja lõpuks jäid mõlemad autod vihmaperioodist püdelaks muutunud pinnasesse kinni.

Kõige kurioossem on see, et noormehed otsustasid safariks ette võtta Muraste looduskaitseala.

Need fotod on tehtud järgmisel hommikul.


Vaata teisi fotosid siit.
Lisaks tekitatud kahjule asuti autosid välja aitama ühe puksiirfirma töötajate abiga, kes omakorda kohapeal puid maha võttes ja veel kasvavaid rikkudes tekitasid täiendavat kahju. Paar päeva peale juhtunut käisid kohapeal keskkonnaameti inspektorid, kes algatasid väärteomenetluse.

Kirjutan sellest alles nüüd seepärast, et sain hiljuti teada, et noormeestega on väärteomenetlus lõpule jõudnud. Trahvisumma on suurusjärgus kolm tuhat krooni ja neilt mõisteti välja ka loodusele tekitatud kahju, mis ületas kolmkümmend tuhat krooni.
Viimaste andmete kohaselt väärteomenetluse käigus algatati teinegi, puksiirettevõtte suhtes. Pealegi olid puksiirifirma töötajad teadlikud, et tegutsevad looduskaitsealal. Neid on ees ootamas samas suurusjärgus trahv ja loodusele tekitatud kahju korvamine, mis noormeestelegi tehti.
Ehk see on õpetuseks teistelegi. Seni ei ole looduses rallijaid meie kandis suudetud kinni pidada, selleks ajaks, kui kutsutud võimuesindajad ATV-de jm selliste masinate rallimiskohale jõudnud, on need juba uutel jahimaadel. Seekord hoidis loodus rallijaid kinni.
Igasuguseid asju juhtub meil siin Merikülas.

No comments:

Post a Comment