Tuesday, September 1, 2009

Harku vallas oli laupäeval mere ääres mitu lõket

Muinastulede ööl süüdati üle Eesti üle tuhande lõkke ja mere ääres oli üle 20 tuhande inimese. Ka Harku vallas oli inimesi mere ääres palju ja lõkkeid rannikul üle kümne.

Siinkohal paar tagasisidet kohalikelt:

Piret Teppan: Vaatasime naabritega lõkkeid Muraste vaateplatvormilt ja päris ilus oli. Naissaarel oli näha 3 lõket, Kakumäel oli neid ikka päris palju, otse all rannas, Merikülas, oli lõkkekuma näha ning Tilgu sadamas lõõmas uhke ja suur tuli. Üllataval kombel käisid väga paljud, ja ka võõrad inimesed, platvormil lõkkeid vaatamas ning autod voorisid edasi-tagasi. Piltide tegemiseks jäid meie fotokad ikka nõrgaks - nii et pilte seekord ei ole.

Jaana Põlts: Mina siis käisin Türisalus, kuhu oma tulukese registreerinud olin. Olin eelnevalt kõvasti üritust reklaaminud, siiski kartsin, et endale väga suurt seltskonda kaasa ei õnnestu koguda. Läksin kohale sõbrannaga ja kummalgi oma tütar kaasas. Ja kui Türisallu jõudsime..... suur lõke oli seal juba püsti ja kena ports rahvast selle ümber. Peale 21.40 hakkas aga rahvast juurde voorima, lõpuks ei mahtunud autod enam parklasse ära ja tee ääred olid autosid täis. Rahvast oli meeletult!!!! Kõigil küünlad-tõrvikud kaasas.

Õnneks nägin ka mitmeid tuttavaid nägusid, mistõttu võisin oma seltskonda pidada suuremaks kui 4 inimest :) Tõepoolest uskumatu ja vägev pilt oli! All rannajoonel paistis palju tulukesi (suurem "hunnik" oli ilmselt Vääna-Jõesuus, seal paistis vast 10-15 lõket ühes kohas). Lohusalu kandist lasti saluuti [ilmselt oli tegu Keila valla päevaga - toim]. Ja äkitselt hakkas sealtsamast aeglaselt ja ühtlasel joonel õhku tõusma tulukesi. Algul tundus imelik, mõtlesime, et mis need on. Siis jõudsin järeldusele, et ilmselt oli keegi heeliumiga õhupalle lendu lasknud, milledele paela otsa kuidagi küünlad olid kinnitatud. Super pilt! Ilus.
Väga hea meel oli näha, et inimesed nii kaasalöövad olid. Pilte kahjuks ei õnnestunud teha, fotoaparaat mul pole just kõige vingem :)
Mina olen täiesti kindel, et selle ürituse eesmärk - 2 tuld igast paigast nähtaval - sai 10-kordselt täidetud!
Vägev!



Lisainfot:
Rannarahvakoda.ee
Õhtuleht.ee
Reporter.ee
ERR.ee

No comments:

Post a Comment