Thursday, February 25, 2010

Tilgu tee lumeprobleemi sekkus PV staap?

Tilgu tee on tänavuse lumerohkusega raskes olukorras. Lund ei ole kuhugi lükata või kui ongi, siis on vallid nii suured, et lumekoristusmasinad ei jõua lükata.

23. veebruaril, päev enne vabariigi aastapäeva, käis Tilgu teest üle mitu koristusmasinat. Hommikul kella 10 ajal lükkas Tilgu tee Ilmandu küla osas teehöövel vallid tee äärest eemale. Päeva jooksul käis kogu teest üle kolm erinevat traktorit. Kui õhtul koju sõitsin, olin meeldivalt üllatunud, et peale viimast tuisku on teepind niivõrd hästi lumest puhastatud. Ei mäletagi sellist aega, mil tee oli lumepudrust nii puhas (sügisel?). Mõnedes kohtades oli ka teed üritatud laiemaks saada (kuigi Tilgu sadamakoha juures on seis endiselt kriitiline).

Mis sellise aktsiooni tingis? Arvatakse, et tänu vabariigi aastapäeva paraadile, kuhu piirivalvekooli kadetid läksid. Püüti eos vältida busside teelejäämist (busse oli mitu). Ja arvan, et tee lumekoristuse seekordsel korraldamisel oli kellegi muu käsi mängus, kui ainult maanteeameti.

Täna hommikul õnnestus mul aga kahe suure auto vahele jääda. Seljataga piirivalvekooli buss, vastu sõitis prügiauto oma iganeljapäevasel tiirul. Võimlemist oli palju, et prügiauto ja buss teineteisest mööda saaksid.

Nii me elame siin. Hea uudis on see, et lumest puudus ei ole.

No comments:

Post a Comment