Tuesday, February 9, 2010

SKA kolimine paremate aegade ootuses?

Toon siinkohal väljavõtte Siseminister Marko Pomerantsi kõnest, mille ta esitas SKA-s jooksva õppeaasta algul.

Siseminister Marko Pomerantsi kõne 1. septembril 2009. Sisekaitseakadeemia avaaktusel:
/---/
Tänaseks olen ministrina kinnitanud ka ühendameti tippjuhid, kes on oma ala professionaalid.
Ühendamet peab hakkama reaalselt toimima 2. jaanuaril 2010. Kindlasti leiavad tulevikus paljud teist tee just sinna ametisse.
Tean, et Sisekaitseakadeemia uue kaasaegse õpilinnaku ideed on lubanud edasi viia viimased 3 siseministrit. Aga nagu tavale kohane, siis oleks ka minul kohane praeguse ministrina sellel märksõnal peatuda.
Ka täna Teie ees olev vaatepilt Sisekaitseakadeemia hoonetest ei ole kõige meeldivam. Ära on tehtud hädapärased rekonstrueerimistööd, et saaks toimuda õppetöö.
Need hooned siin on ehitatud 1970ndate aastate keskpaigast lõunamaist päritolu punasest kärgtellisest, mille eluiga siin üritatakse kunstlikult pikendada.
Siseministeeriumi nägemust mööda võiks Sisekaitseakadeemia kaasaegne õpilinnak paikneda Muraste õppekompleksi juures kaunis Harku vallas. 2007. a jõudis lõpule Schengen Facility rahadest (3 järjestikust projekti, kokku ca 61 miljonit krooni Euroopa Liidu raha) tehtud Sisekaitseakadeemia Muraste õppekompleksi laiendamine. Raha puudusel jäi välja ehitamata ca 30% planeeringus ettenähtud mahust, mis oleks võimaldanud suure osa Kase 61 kompleksist Murastesse kolida.
Aga ministrina võin kinnitada, et me pole kaasaaegse õpilinnaku ideed maha matnud. Kui riigis ajad paremaks lähevad, siis tuleme kindlasti tõsisemalt õpilinnaku idee juurde tagasi.
/---/


Kogu kõne siseministeeriumi kodulehel.

Kommentaariks vaid niipalju, et siseminister ei ole lähiajaloo suhtes täpne. Minuteada Schengeni rahasid taodeldi siis, kui eksisteeris veel piirivalvekool ja ühinemine Sisekaitseakadeemiaga oli heal juhul vaid plaanides. Ja minuteada ei olnud siis mingit juttu 30% ehitusmahu lisamisest, piirivalvekool laiendati kogu raha eest.

No comments:

Post a Comment