Thursday, November 19, 2009

Harku valda plaanitakse veel ühte kaitseala

Mõistlik ja julge suund. Igal pool mujal Eestis ei oleks sellist sammu vaja ette võtta, aga Tallinna lähedal on. Harjumaa lääneosa on üks väheseid pealinnu Euroopas, kus linnakeskkond muutub nii järsult maaks, pilvelõhkujate ja suurte talumaade ja metsade vahel on kõigest 20 minutit autosõitu. Kas see ka 20 aasta pärast nii on? Looduskaitsealata mitte.

Loodan, et kaitseala luuakse võimalikult suur ja selle ala kärpimine ei lõpe samasuguse JOKK-iga nagu juhtus Muraste looduskaitsealaga, kus kiirustades jäeti välja eraomanike- ja riigikaitsemaad. Loodan, et loodavas kaitsealas ei tekitata ka Tilgu tee "riba" sarnast moodustist läbi kaitseala ja muid "laike", mida üks või teine kohapelane maaomanik nõuab (sellise trikitamise tulemusena saab võimalikuks sisekaitseakadeemia kolimine Murastesse).


Harku vald plaanib kinnitamisele mineva üldplaneeringuga oma territooriumile luua üle 2000-hektarise looduskaitseala, et kaitsta Tallinna rohelisteks kopsudeks olevaid metsi kinnisvaraarenduse ja lubjakivikaevanduste eest.

Loe lisa EPOL-ist: Harku vald tahab loodusväärtuste hoidmiseks luua piraka kaitseala

Kuidas on määratud Muraste LKA piirid?

Keskkonnaministri seisukoht Murastesse kolimise kohta

No comments:

Post a Comment