Monday, April 20, 2009

TILGU tee ümbruse koristuse TALGUD 26. aprillil


Praegu, mil lumi sulanud ja rohelust veel ei ole, oleme ehk kõik märganud, kui palju Tilgu tee ääres ja vaateplatvormi ümbruses on plastpudeleid, joogipurke, kilepakendeid ja igasugust muud sodi, mis kandunud ka kaugemale metsa alla. Sellega seoses tekkis mõte, et teeks oma koduümbruse ühiselt korda.

26. aprillil organiseerime kevadkoristuse Tilgu tee ümbruses. Üks grupp koguneb vaateplatvormi juurde, teine Tilgu sadama parklasse, mis teekallaku kõrval, vastavalt sellele, mis osaleja kodule lähemal. Mõlemasse kohta organiseeritud ka prügikonteinerid ja kogunemisel jagame koristusalad.

NB!

Konteinerisse ei tohi panna ohtlikke jäätmeid:
- päevavalguslambid
- kodumasinad ja -tehnika, kineskoobid
- akud, patareid
- rehvid
- kasutatud õlid, õli sisaldavad jäätmed, värvi-, liimi- ja lakijäätmed, lahustid
- mürgid ja tõrjeained, elavhõbedat sisaldavad jäätmed

Lisaks oleks hea, kui oma prügi ei veetaks konteinerisse, need vaid 7-8 m3 suurused.
Seega väldiks veel:
- ehitussodi
- aiandusjäätmeid

Konteiner on vaid selle prügi jaoks, mis loodusest leitud ja metsa ning randa ei kuulu.

Ohtlike jäätmete kogumisring toimub Harku vallas 2. mail ja 15.30 - 16.00 on kogumisautoauto Muraste bussipeatuse juures. Kui koristuspäeval midagi sellist leiame, siis saame ära anda nädala pärast. Vaata lisainfot: Heakorrakuu Harku vallas.

Kogunemine 26. aprillil toimub kell 1000. Igaüks võtab kaasa mõne suure kilekoti. Kui kellelgi on võimalus järelkäruga tulla, et kaugemalt kilekotte konteineri juurde vedada, andke teada.

Küsimuste korral helistada Mairoldile (5219785, mairold.vaik^gmail.com).



Seni oleme Merikülas mitu head aastat koos Kolmiku tänava rahvaga vaid Muraste vaateplatvormi ümbrust koristanud. Järjekindla koristamise tulemusena on prügi selles kohas kõvasti vähenenud, mõtlesime, et sel aastal võiks ka Tilgu tee ümbruse ette võtta. Praeguseks on oma osavõtusoovist juba teatanud Arno, Stella, Toomas, Jaanus, Katrin, Kärt, Mari, Jaan, Kai, Egle peredega.



Seda enam, et nüüd me ühiselt oma kodupiirkonda igasuguse kinnisvaraarenduse eest kaitsmas, koristustalguga näitaksime eelkõige iseendile, et hoolime oma kodu ümbrusest, selle loodusest, külast ja lähedal asuvatest kaitsealadest. Kui hoolime oma elukeskkonnast ja seda hoiame, siis on see kõige paremini hoitud. Et oleme ka ümbruskonda hoides ka füüsiliselt aktiivsed, me ei kaitse oma kodukanti vaid kabinetiavarustes.




Samal päeval koristab MTÜ Tabasalu Looduspark liikmeskond Rannamõisa parki ja kaitseala. Kui me oleme sama MTÜ liikmed, siis ehk peale talgut pealelõunal saame ühiselt lõkke ääres kokku?

Järgmise kontaktini ja pühapäeval näeme!

No comments:

Post a Comment